Is it only me with so many faults on my CHR..???????

Faults and Technical chat for the Toyota C-HR
IslandCHR
Posts: 27
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:26 pm

Is it only me with so many faults on my CHR..???????

Post by IslandCHR » Sat Mar 04, 2017 4:31 pm

So far my CHR has these faults.....

Collision warning going off randomly ....especially when in traffic....dealer looked at it on day 1...now it goes off randomly
Wash wipe .........not working on both the front and rear screens..washers work but wipe isn't...
Auto headlights - go to main beam when they feel like it and not at all if you drive in lanes....
Interior Alarm sensor - Alarm goes off even when you have disabled it...
Interior display lighting goes from Bright to Dim randomly....

I have only had it 3 days ...but its going back to the dealer first thing on Monday.....

NOT HAPPY :( :( :( :( :( :( :(


Alexr
Posts: 409
Joined: Sat Jan 07, 2017 10:39 pm
Location: Reading, UK

Re: Is it only me with so many faults on my CHR..???????

Post by Alexr » Sat Mar 04, 2017 4:55 pm

Oh dear maybe you got a Friday afternoon car.
I had the wash wipe issue once on tne front but it was ok yesterday.
All the best
Alex
------------------------
Loving driving my C-HR Excel Hybrid in Metal Stream :P


IslandCHR
Posts: 27
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:26 pm

Re: Is it only me with so many faults on my CHR..???????

Post by IslandCHR » Sat Mar 04, 2017 5:05 pm

Sorry to tell you but thats how my wash wipe fault started...worked then didn't...today it has not worked at all...at least not working at all is easier to find...maybe its linked to the other faults...Seems to be worse when it rains with all the faults....

I love the car, but this is taking the edge off the fun...I have spoken to the dealer who has arranged for me to get it looked at ASAP...

Just wondered if anyone else had similar issues..


MarkyMUK
Posts: 527
Joined: Fri Jan 20, 2017 6:20 pm
Location: Somerset UK

Re: Is it only me with so many faults on my CHR..???????

Post by MarkyMUK » Sun Mar 05, 2017 8:05 am

I've had mine for 4 days and on my drive back from London:

1) Had the precollision fault which says 'return to toyota' and those yellow warnings burning holes in your retina for 140 miles!
2) Twice pulled back to wash/wipe but it just sprayed fluid and no wiper movement...grrr

Also it takes some getting used to when the wiper switching on/speed adjustment is the opposite direction of travel to any other car I've driven, but then this is my first japanese vehicle.

So Island I think my car and yours may have been made on the same Friday afternoon!
Decuma Grey Hybrid ceramic paint sealed Icon with mud flaps and wind deflectors
Audi A6 3.0 quattro, remapped to 268BHP quad zausts
2014 Jaguar XK Dynamic R running at 560bhp


IslandCHR
Posts: 27
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:26 pm

Re: Is it only me with so many faults on my CHR..???????

Post by IslandCHR » Sun Mar 05, 2017 12:34 pm

Sorry to hear you too have issues...been out this morning in the CHR and the Pre-collition fault seems better as it only came up when it first starts and is on my drive without another vehicle infront ...

Will update you on the wipers post dealer visit tomorrow..


User avatar
JulianoG
Posts: 174
Joined: Thu Dec 29, 2016 8:56 pm
Location: Bulgaria

Re: Is it only me with so many faults on my CHR..???????

Post by JulianoG » Sun Mar 05, 2017 12:50 pm

Not sure if I already posted this screen from Techstream, but on the second week my C-HR already had 14 error codes registered:

IMG_2533.PNG

Still, they were linked to each other and mostly due to cold weather and ice getting inside the radar box behind the front badge.
C-HR Hybrid White Pearl with Black RoofImageImage


IslandCHR
Posts: 27
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:26 pm

Re: Is it only me with so many faults on my CHR..???????

Post by IslandCHR » Sun Mar 05, 2017 1:31 pm

I think that I have a similar issue as the Collision warning problems only seem to occur when its raining or when I start off after rain - or living as I do next to the sea, sea mist.. I will highlight this to the dealer tomorrow as a possible cause to some of the issues...but I guess they will be doing a full diagnostic on my car..


LEGENDMAC
Posts: 45
Joined: Tue Feb 07, 2017 6:02 pm

Re: Is it only me with so many faults on my CHR..???????

Post by LEGENDMAC » Sun Mar 05, 2017 2:52 pm

I have just driven mine back from Cornwall it's now done 190 miles. I had the previous collision system malfunction warning come on when I stopped and started the car again it cleared. Obviously there is something wrong with it with so many of us getting the same issue


MarkyMUK
Posts: 527
Joined: Fri Jan 20, 2017 6:20 pm
Location: Somerset UK

Re: Is it only me with so many faults on my CHR..???????

Post by MarkyMUK » Sun Mar 05, 2017 3:53 pm

Would I be correct in assuming that we've all had the problems either during or immediately after rain?

Maybe worthwhile checking some of the Prius sites to see if they have similar issues, also just noticed a pre-collision thread on here:

viewtopic.php?f=11&t=184
Decuma Grey Hybrid ceramic paint sealed Icon with mud flaps and wind deflectors
Audi A6 3.0 quattro, remapped to 268BHP quad zausts
2014 Jaguar XK Dynamic R running at 560bhp


LEGENDMAC
Posts: 45
Joined: Tue Feb 07, 2017 6:02 pm

Re: Is it only me with so many faults on my CHR..???????

Post by LEGENDMAC » Sun Mar 05, 2017 6:18 pm

Yes. Mine was after heavy rain


Post Reply

Return to “Faults & Technical”