Toyota C-HR Forum banner

Głośniki do drzwi JBL

2.2K views 15 replies 7 participants last post by  Leechr  
#1 ·
Mam nowego chr gr sport 2025 i dźwięk jest blaszany, ale zauważyłem, że głośniki w drzwiach nie działają i nie mogę nic znaleźć w ustawieniach.

#8 ·
Poszedłem dzisiaj do lokalnego sklepu z car audio i wymieniłem tylne głośniki jako parę. Facet powiedział, że oryginalne miały papierowe membrany, podczas gdy zamienniki są poliuretanowe. Dźwięk został teraz odmieniony. 160 funtów z montażem.
Na głośniki jakiej marki się zdecydowałeś?

#9 ·
Szczerze mówiąc, nie pytałem. Sklep polecił głośnik, który mieli na stanie i który miał taki sam rozmiar jak istniejące. Chciałem tylko, żeby dźwięk znowu w pełni działał, nie kosztując głupich pieniędzy. Nie wiem, czy jest jakaś różnica między oryginalnym głośnikiem JBL a zamiennikiem z punktu widzenia wydajności, ale posiadanie 2 działających głośników z tyłu oczywiście poprawiło dźwięk.

#10 ·
Mam również nowego CH-R GR Sport 2025 i zauważyłem, że dźwięk jest dość blaszany. Wydaje się, że głośniki w drzwiach w ogóle nie działają, ale nie mogłem znaleźć żadnych ustawień, aby je włączyć lub dostosować. Czy ktoś jeszcze miał ten problem lub znalazł rozwiązanie? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

#11 ·
Też mam nowego CH-R GR Sport 2025 i zauważyłem, że dźwięk jest dość blaszany. Wydaje się, że głośniki w drzwiach w ogóle nie działają, ale nie mogłem znaleźć żadnych ustawień, aby je włączyć lub dostosować. Czy ktoś jeszcze miał ten problem lub znalazł rozwiązanie? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki
Spójrz tutaj, tutaj zostałem skierowany we właściwym kierunku, ale zgadzam się, że systemowi brakuje basu

#12 ·
Brakuje basów?
System JBL ma mnóstwo basów! Subwoofer z bagażnika jest po prostu świetny!
Owszem, potrzebne są pewne regulacje, aby dopasować je do preferencji i stylu muzycznego.
Ale jest to absolutnie imponujące! I to nie tylko po to, by lustra i wszystkie panele się trzęsły!

Nie może się równać z dobrym subwooferem siedzącym z przodu, jak w dobrym zestawie TV. Ale to samochód i jest naprawdę świetny!

#14 ·
Niestety, głośnik zastępczy, który zainstalowałem w tylnych drzwiach kilka dni temu, przestał działać. Wczoraj na chwilę się włączył, ale dzisiaj znowu jest martwy. Specjalista od audio uważa, że ​​jest problem z połączeniem ze wzmacniaczem JBL, być może problem z kanałem do tego głośnika. Podobno, kiedy oryginalny głośnik się spalił, mógł uszkodzić kanał. Prawdopodobnie naprawa nie będzie opłacalna.