Toyota C-HR Forum banner

Jak włączyć światła mojego samochodu po odblokowaniu Toyoty?

2 reading
17K views 29 replies 10 participants last post by  Huey  
#1 ·
Jak włączyć światła przednie po otwarciu samochodu Toyota model 2019?

#15 ·
Jak włączyć światła po odblokowaniu samochodu Toyota z 2019 roku?
Jestem pewien, że widziałem to, gdy logowałem się do ECU. Nazywa się to trybem "Walk home" lub czymś podobnym. Kiedy zamykasz samochód, reflektory pozostają włączone przez maksymalnie minutę, więc jeśli masz podjazd, oświetla on twoją drogę. Zakładam, że robi to samo podczas odblokowywania samochodu. Używam aplikacji w telefonie o nazwie Carista. Umożliwia ona zalogowanie się do ECU i zmianę ustawień niedostępnych w standardowych ustawieniach. Nawet ten, w którym latem przytrzymujesz przycisk odblokowania, a okna automatycznie się opuszczają. Nie musisz zabierać samochodu do Toyoty, aby zapłacić im za włączenie tej funkcji, jak mówi instrukcja, możesz to zrobić sam.

Będziesz potrzebować wtyczki OBD i otrzymasz miesięczną subskrypcję za darmo dla aplikacji, więc zmień to, czego potrzebujesz i gotowe. Jestem prawie pewien, że widziałem tę funkcję jako opcję w aplikacji. Sprawdzę to dla ciebie, gdy będę miał 5 minut.

#18 ·
To bardzo proste. Potrzebujesz czytnika OBD, który Carista ma w swojej ofercie i który możesz kupić na Amazonie, obecnie mają obniżkę ceny. Ja już miałem jeden i aplikacja Carista z nim działała, więc nie musiałem go kupować. Podłącz czytnik OBD do portu OBD, który znajduje się po stronie kierowcy pod zatrzaskiem zwalniania maski, to białe złącze. Pobierz aplikację ze sklepu Play, mam Androida, ale myślę, że działa też na iPhone. Uruchom aplikację i kliknij duży przycisk "połącz" na środku ekranu, a połączy się z Twoim samochodem. Będziesz miał wtedy około 4 opcji, a górna to wyświetlanie ukrytych opcji pojazdu. Pozostałe służą do odczytywania kodów błędów i tym podobnych.

Po załadowaniu opcji, co zajmuje około 3-4 minut, wyświetli się lista wszystkich opcji, które możesz zmienić. Musisz kliknąć "Światła: Zewnętrzne", a opcje powyżej na moim zdjęciu są dostępne do zmiany. Kliknij ten, który chcesz zmienić, wybierz opcję, taką jak włącz lub wyłącz, a następnie kliknij zapisz na dole ekranu. To wszystko :) W aplikacji jest mnóstwo innych ustawień, które możesz zmienić. Dostajesz miesiąc lub tydzień, nie pamiętam, za darmo lub możesz zapłacić za roczną subskrypcję. Nie musisz jednak płacić, ponieważ możesz zmienić ustawienia i nie będziesz musiał ich ponownie zmieniać. Zapłaciłem za to, ponieważ jest to dość przydatne i działa również w innych samochodach.

#27 ·
Jak włączyć światła przednie po otwarciu samochodu Toyota model 2019?
Dlaczego miałbyś tego chcieć? To głupi pomysł. Ogranicza widoczność, oślepia cię podczas podchodzenia do samochodu, jest niebezpieczne, jeśli zaparkujesz na drodze, uniemożliwiając innym kierowcom zobaczenie cię, jeśli musisz wejść na jezdnię, i jest nielegalne. Czy jesteś tak obsesyjnie nastawiony na gadżety, że straciłeś zdolność odpowiedzialnego korzystania z samochodu?